ОСТАННІ НОВИНИ

Влада допомагає підприємцям, правоохоронці – шкодять

|

Сьогодні з ініціативи Асоціації роботодавців Львівщини відбулася прес-конференція “Співпраця бізнесу і влади: влада обіцяє допомогти, бізнес має сказати чим”. Учасники зібрання відзначили той факт, що облдержадміністрація робить значні кроки, спрямовані на допомогу підприємцям. Зокрема, згадали про позитивні наслідки двох попередніх подібних зустрічей 16-го квітня та 30-го липня.

Голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес повідомив, що голова ЛОДА Олександр Сендега підписав розпорядження про проведення керівництвом облдержадміністрації “Дня відкритих дверей для підприємців”. Перший з таких “днів” має відбутися 18-го серпня, а надалі подібні заходи проводитимуть щомісяця. Пан Бермес також зауважив, що чимало проблем у підприємців виникає через недосконале законодавство та небажання правоохоронних органів йти їм назустріч. Координатор коаліції „Партнерство за прозоре суспільство“ Юрій Цетнар сказав, що податкова, СБУ та прокуратура частіше за усе не допомагають підприємництву, а, навпаки, шкодять. Саме ці органи поки-що не підписалися під збірником законодавчих актів для підприємців (“пам’ятка”) щодо основних підстав для проведення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності контролюючими та правоохоронними органами, який презентували сьогодні журналістам. “Голова ЛОДА готовий підписатися під “пам’яткою”, інші органи цього робити не поспішають”, – зазначив пан Цетнар. Заступник голови Асоціації платників податків Теодор Дяків сказав з цього приводу, що правоохоронні органи мали підписатися під “пам’яткою” ще 10-го травня.

Загалом, учасники конференції відзначили, що місцева влада розуміє проблему і прагне вирішити її, адже дрібне та середнє підприємництво забезпечує значні доходи до бюджету області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *