ОСТАННІ НОВИНИ

567 тисяч пенсіонерів отримають доплату

|

Доплату до пенсії в розмірі до 30 грн отримають в серпні більше 567 тисяч пенсіонерів, які одержують трудові пенсії, повідомляє прес-служба ЛОДА. Доплату буде здійснено на виконання постанови Кабінету Міністрів України “Про додаткові заходи щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення”. Ця доплата виплачуватиметься пенсіонерам, у яких розмір пенсії (з врахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільових грошових допомог та пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, тобто 284,69 гривень. Рішення Уряду дозволить наблизити розмір пенсій до прожиткового мінімуму.

Як повідомили у Львівському обласному управлінні Пенсійного фонду України, з 1 червня 2004 року уже проведено перерахунки пенсій за особливі заслуги перед Україною, цільової грошової допомоги окремим інвалідам війни ІІ і ІІІ групи та державної допомоги особам, які досягли 100 і більше років. Підвищення вказаних виплат одержали понад 35 тисяч пенсіонерів Львівської області.

Також з першого вересня 2004 року буде збільшено на 12 відсотків пенсії (без врахування надбавок, підвищень, додаткових пенсій, державної допомоги та сум індексацій), призначені відповідно до частини четвертої статті 54 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *