ОСТАННІ НОВИНИ

У потерпілих від стихії гірських районах Львівщини тривають відновлювальні роботи

|

Ситуація у гірських районах Львівщини, які зазнали стихійного лиха внаслідок сильних злив та паводку, поступово стабілізується, повідомляє ГУ МНСУ у Львівській області.. Загалом до зони стихійного лиха потрапили 68 населених пунктів: 23 у Стрийському районі, 14 у Сколівському, 14 у Старосамбірському, 14 у Турківському, 1 у Жидачівському, а також міста Моршин та Борислав.

Всього було затоплено 3073 будинків, де вода потрапила у житлові приміщення, затоплено 2170 підвалів, затоплено 757,7 га присадибних ділянок, та понад 6,5 тис га сільськогосподарських угідь. За попередніми оцінками господарському комплексу області завдано збитків біля 15 млн. грн.

На сьогодні вода в основному зійшла. Затоплених будинків (з водою в житлових приміщеннях) не має. Залишаються затопленими 1050 підвалів.

Досі немає автодорожнього сполучення із селом Кам”янка, де зруйновано два мости, і розмило асфальт. Витрати на відбудову дороги можуть скласти біля 3,5 млн. грн.

Також через розмив автодороги частина села Труханів відрізана від сполучення з основною частиною населеного пункту.

У місті Моршин, через руйнування автодорожнього мосту, залишається закритою дорога на Івано-Франківськ.

Без зв’язку залишається 2-а населених пункти – села Коростів та Крушельниця. Без електроенергії повністю опинилося село Камянка. Ще 5 населених пунктів позбавлені електрики частково – Нижнє Синьовидне, Уріч, Підгородці, Крушельниця, Корчин.

Створено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, працює оперативна група ГУ МНС. На сьогодні ведуться роботи по уточненю збитків, їх обсягів шляхом подвірного обходу. В селі Труханів з учорашнього дня задіяно 100 чоловік особового складу Західного оперативного командування.

Для ліквідації надзвичайної ситуації від ГУ МНС України в Львівській області задіяно 159 чоловік та 33 одиниці техніки. Основні зусилля зосередженні на відкачці води з підвалів, розчистці вулиць від земляних наносів, обстеженні населених пунктів для визначення обсягів першочергових робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *