ОСТАННІ НОВИНИ

Проти Олега Тягнибока прокуратурою порушено кримінальну справу

|

Івано-Франківська прокуратура 30 липня порушила кримінальну справу стосовно Олега Тягнибока за фактом його виступу на горі Яворина. Про це повідомив народний депутат України, голова ВО „Свобода” Олег Тягнибок.

„Сьогодні мене було запрошено на співбесіду з метою проведення дослідчої перевірки. Проте вже під час співбесіди прокурор мене повідомили, що 30 липня відкрито кримінальну справу стосовно мене за ознаками злочину по ст.. 161 ККУ ― розпалювання національної ворожнечі і принижування національної гідності інших народів”, ― розповів Олег Тягнибок.

Під час допиту, який тривав близько трьох годин, Олег Тягнибок передав слідчим прокуратури повний текст свого виступу та аудіокасету з виступом. „З цим матеріалів слідує, що телеканалом Інтер та іншими провладними каналами було повністю спотворено суть і зміст виступу на Яворині 17 липня. Владні канали почали тиражувати лише чотири речення, вирвані з контексту, які реально стосуються різних чотирьох тем. Суть сказаних мною слів стосується зовсім іншого”, ― зазначив Олег Тягнибок.

„Справа проти мене ― це абсолютно політичне замовлення, вони хочуть її використати в президентській кампанії знову ж таки для дискредитації Ющенка, а також для знищення мене як політичного діяча. З мене абсолютно безпідставно зроблено антисеміта”. ― прокоментував ситуацію Олег Тягнибок.

Олег Тягнибок підписав текст допиту. Адвоката він не має. Слідчі не повідомили його про свої подальші дії, повідомляє “Вголос”.

17 липня народний депутат, голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок, виступаючи на мітингу біля могили командира Української повстанської армії Клима Савура на Івано-Франківщині, сказав: „Вони не боялися як i ми зараз не маємо боятися, вони взяли автомат на шию i пішли в тiї ліси, вони готувалися i боролися з москалями, боролися з німцями, боролися з жидвою i з іншою нечистю яка хотіла забрати в нас нашу українську державу… Треба віддати Україну, нарешті, українцям. Оті молодi люди i ви, сивочолi, оце є та суміш якої найбільше боїться москальско-жидiвська мафія, яка сьогодні керує в Україні”.

21 липня Держкомнацміграції України звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням дати правову оцінку висловлюванням народного депутата України Олега Тягнибока, які він зробив 17 липня на горі Яворина.

Комітет вважає слова Олега Тягнибока такими, що мають відверто ксенофобське спрямування і порушують захищені законом конституційні права громадян за етнічною ознакою.

30 липня прокурор Івано-Франківської області Ю. Юрченко викликав народного депутата України Олега Тягнибока на 2 серпня для дачі пояснень з приводу виступу 17 липня на горі Яворина Івано-Франківської області, Олега Тягнибока просять з’явитися у прокуратуру 2 серпня. Виклик найшов урядовою телеграмою. У телеграмі зазначено, що Івано-Франківська прокуратура проводить дослідчу перевірку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *