ОСТАННІ НОВИНИ

Українські та польські дітлахи позмагались у перегонах на собачих упряжках

|

Показові виступи змагань на собачих упряжках продемонстрували члени дитячих спортивних клубів „Мон амі” із Жовкви та „Біле ікло” з гміни Поміхувек (Польща). Собачі перегони відбулися в дитячому таборі „Росинка” у селі Зіболки Жовківського району після урочистого відкриття четвертої зміни в рамках року Польщі в Україні, інформує прес-служба ЛОДА.

На урочистостях були присутні війт гміни Поміхувек Ян Місюн, заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич, начальник обласного управління у справах сім’ї та молоді Ярослав Кашуба, начальник обласного управління з питань фізкультури та спорту Юрій Майборода, голова Жовківської РДА Петро Грень.

В показовому виступі взяло участь 30 собак, здебільшого породи сибірська хаскі та грей-стери. Учасникам показових змагань керівництво області вручило подарунки  туристичне спорядження.

Польське місто Поміхувек і Жовква є містами–побратимами. Шість років тому між ними була підписана угода про співпрацю. Діти з Жовківщини часто навідувалися до своїх польських друзів. Саме там вони вперше побачили змагання на собачих упряжках, що призвело до утворення єдиного в Україні клубу собачих упряжок „Мон амі”, який виник у місті Жовкві на базі туристичного гуртка Жовківського Будинку школяра.

„Вважаю, що при допомозі польських колег цей вид спорту також набуде поширення і в Україні”, – зазначив Юрій Майборода. Богдан Матолич наголосив на тому, для цього потрібно створити усі необхідні умови.

У четвертій зміні табору „Росинка” перебувають 18 дітей, членів спортивного клубу собачих упряжок „Біле ікло” з гміни Поміхувек. У попередній зміні тут відпочивали 20 дітей, представників української діаспори, членів футбольної команди з міста Торонто (Канада). Протягом літа у “Росинці” оздоровлюються діти з Жовківського району та міста Львова.

„Радію, що табір набирає міжнародних масштабів”, – зазначив Богдан Матолич, вітаючи учасників табору з відкриттям четвертої зміни.

На разі у таборі відпочиває біля 250 дітей шкільного віку. Цього року за чотири зміни у “Росинці” оздоровлено близько 1000 дітей, до кінця літа їх кількість становитиме 1250 дітей. У 2002 році у таборі відпочило біля 1000 дітей, у 2003 – 1100 дітей. Табір „Росинка” існує вже понад 25 років. Від 2002 року переданий у власність районного відділу освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *