ОСТАННІ НОВИНИ

4 тисячі людей задіяно на ліквідацію наслідків негоди у гірських районах Львівщини

|

2280 будинків та присадибних ділянок у 49 населених пунктах області підтоплені або постраждали внаслідок сильних дощів, що пройшли останніми днями. 16 будинків постраждало у Бориславі, 29 – у Моршині, повідомляє прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області.

На Сколівщині потерпіло 1542 будинки у 14 населених пунктах. Найбільших збитків зазнав сам районний центр, Сколе (341 будинок), селище Верхнє Синьовидне (300), села Нижнє Синьовидне (230) та Гребенів (180). У селі Коростів існує загроза руйнування 2 будинків, зруйновано ділянку дороги, внаслідок чого немає транспортного сполучення з 5 будинками, підмитий міст і дорога в двох урочищах. Підмито 2 мости (в селах Демня та Крушельниця), зруйновано 2 мости, а саме: металевий міст з дерев’яним настилом довжиною 20 м та шириною 4м через „Павлів потік” у Сколе, а також залізобетонний автомобільний міст довжиною 6 м., шириною 4,5 м.

Залишається відсутнім транспортне сполучення з с. Кам’янка (гірським потоком розмито 100 м автодорожнього асфальтового покриття) та частково з с. Побук.

У Стрийському районі постраждало 698 будинків у 21 населеному пункті. Хоча рівень води у річках зменшується, залишається закритою об’їзна дорога в обхід Моршина, перерване сполучення із селами Нижня Луковиця, Верхня Луковиця, Зарічне та Дідушичі внаслідок пошкодження 3 залізобетонних автомобільних мостів. У селі Нижня Стинава стався зсув гори на подвір’я 4 приватних садиб. Прорвано 9 дамб ставків району.

На Турківщині знесено 15 дерев’яних мостів, 28 пішохідних переходів, пошкоджено 15 км доріг місцевого значення (Ясениця – Ясениця-Стецьова, Турка-Трускавець-Дрогобич-Пісочне, Боберка-Бориня, Турка-Ільник-Лосинець, Нижнє Висоцьке-Карпатське).

Без електропостачання залишаються 3 населених пункти повністю та 3 частково. Без зв’язку – 3 населених пункти Сколівського району: село Крушельниця через відсутність електроживлення на АТС, села Коростів та Гребенів – внаслідок підтоплення підземних кабелів зв’язку).

Протягом 1 серпня силами підрозділів ГУ МНС України в Львівській області та залученими організаціями було проводились роботи з ліквідації наслідків стихії, зокрема, очистка вулиць, доріг; відкачка води з підвальних приміщень; підвіз питної води населенню; проведення робіт з очистки траси Київ-Чоп від каміння, зсунутого ґрунту, бруду, очистка дренажних систем та каналізацій; відновлення ліній електропередач; евакуація великої рогатої худоби із затоплених пасовищ.

Всього до проведення аварійно-відновлювальних робіт залучено 3948 осіб та 809 одиниць техніки.

Розпорядженням голови облдержадміністрації з резервного фонду обласного бюджету Сколівському та Стрийському районам виділено 100 тисяч гривень на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *