ОСТАННІ НОВИНИ

Зливи завдали значних збитків прикарпатським районам Львівщини

|

Cильні зливи протягом останніх днів спричинили надзвичайну ситуація у Сколівському, Стрийському та Турківському районі, повідомляє прес-центр ГУ МНС у Львівській області. У п’ятницю, 30 липня надійшла перша інформація про погіршення ситуації у Сколівському районі внаслідок сильного дощу (142 % місячної норми). На автодорозі Київ-Чоп на ділянці Сколе-Коростів-Козьове у 8 місцях відбувся схід селевих потоків (найбільший в районі села Демня). Під час сходження селевого потоку в районі села Демня трагічно загинув тракторист НП “Сколівські Бескиди”. 31 липня тіло загиблого було знайдено та вилучено з під селевого потоку.

Силами рятувальних підрозділів МНС України проведено евакуація дітей, які були відрізані водою у селі Кам’янка. Дітей в обхід пошкодженої ділянки дороги вивели на турбазу “Карпати”. 1 серпня організовано перевезення дітей до Львова.

31 липня оперативною мобільною групою ГУ МНС України в Львівській області в селі Корчин Сколівського району врятовано 10 чоловік та 2 голови свійської худоби, які напередодні опинилися відрізаними від села потоком гірської ріки. За допомогою спеціального обладнання, рятувальних мотузок та карабінів людей переправили через гірський потік. Загрози їх життю та здоров’ю немає.

З 18.00 31липня було припинено питне водопостачання міста Сколе. За результатами аналізів, проведених СЕС та Сколеводоканалом, встановлено, що свердловини не замулені, тому водопостачання місті Сколе відновили о 9.00 31 липня.

У 46 населених пунктах трьох постраждалих районів області та місті Моршині внаслідок сильного дощу було підтоплено 1348 будинків.

Також було завдано значних збитків сільському господарству області. Пошкоджені або загинули посіви на площі 3775 гектарів.

Протягом ночі 30-31 липня у Сколівському та Стрийському районах перебував голова облдержадміністрації Олександр Сендега. Голова ЛОДА провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, ситуація у постраждалих від стихії районах перебуває під контролем, у працюють спеціалісти, визначено конкретні завдання всім обласним службам та органам влади постраждалих районів щодо усунення ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *