ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці шукали взаєморозуміння з владою та контролюючими органами

|

Покращення стосунків підприємців з працівниками правоохоронних та контролюючих органів області – таке завдання ставили перед собою учасники координаційної наради при облдержадміністрації з питань захисту прав підприємців. Подібна нарада відбулася удруге, першу зустріч підприємців з владою було проведено 16 квітня. Гостинним господарем зустрічі виступило ТзОВ “Львівхолод”.

Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега у вступному слові наголосив на необхідності співпраці підприємців та влади у вирішенні болючих для бізнесу питань, підкреслюючи при цьому, що він особисто виступає за активізацію такої співпраці, одним із підтверджень цього й може слугувати сьогоднішня зустріч. “Позиція влади – підтримати підприємців, і наша сьогоднішня зустріч – пошук форм такої підтримки” – заявив Олександр Сендега.

Присутні підприємці у своїх виступах віддале належне зусиллям голови ОДА, втім, не забуваючи при цьому висловити чимало критичних зауважень у бік контролюючих органів. Найбільше, зрозуміло, перепало представникам податкової. “Ми знаємо багато фактів безпідставних перевірок, імітації оперативно-розшукової діяльності з єдиною метою – отримати гроші від підприємців” – стверджує уповноважений з питань захисту прав підприємців при державному комітеті з питань регуляторної політики і підприємництва Зеновій Бермес.

„Щоквартально ми проводимо опитування населення. І щоразу відсоток людей, які не довіряють владі, правоохоронним та контролюючим органам збільшується, – повідомив координатор коаліції „Партнерство за прозоре суспільство“ Юрій Цетнар. – Збільшується також відсоток молодих людей, які вважають, що всі проблеми можна вирішити за рахунок хабаря. Завтра саме ці люди формуватимуть суспільство“.

Проте найгострішими були виступи реальних підприємців, які на власній шкурі зазнають принад спілкування з податківцями та іншими контролюючими органами. Зокрема, генеральний директор корпорації „Еколан“ Богдан Дудзяний поскаржився, що порушення податківцями закону практично зупинило зовнішньоекономічну діяльність підприємства, а скарги „Еколану“ в прокуратуру залишаються без відповіді. На тлі подібних заяв уже не здивувала заява, що у львівських судах щотижня слухається до 20 позовів підприємств до податкових органів.

Представники правоохоронних та контолюючих органів у своїх виступах були настроєні більш оптимістично, стверджуючи, що їх діяльність є законною і корисною до суспільства, а окремі випадки зловживань лише відтінюють загальну тенденцію.

А загалом, присутні зійшлися на думці, що подібні зустрічі є потрібними, і можуть хоч якоюсь мірою стимулювати налагодження стосунків між бізнесом та його регуляторами. Що, зокрема, підтвердила і неофіційна частина наради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *