ОСТАННІ НОВИНИ

Майно міської ради розблокували

|

Арешт, накладений на майно міської ради виконавчої службою Львівського обласного управління юстиції, учора було знято. Як повідомив заступник начальника юридичного управління Львівської міськради Мирослав Гавриляк, міськрада знайшла можливість оплатити судовий борг фірмі ДЗОФ “Геліф”, і за співпраці з обласним управлінням юстиції розблокувати майно.

Продовження арешту майна загрожувало міськраді серйозними проблемами, оскільки, як повідомив начальник управління комунального майна Львівської міської ради Микола Винничук, сьогодні, згідно уxвали сесії міськради, минав термін підписання угод з переможцями земельного аукціону. Якби майно продовжувало перебувати під арештом, підписання угод і, відповідно, отримання коштів відклалося б на кілька місяців.

Мирослав Гавриляк не виключає, що прецедент з арештом майна може повторитися і в майбутньому, однак обіцяє, що юридичне управління міськради тісно співпрацюватиме з управлінням юстиції, аби виключити в майбутньому випадки на кшталт теперішнього, коли покарання було відверто неадекватним провині. Гавриляк вважає, що арешт мав бути накладений не на все майно міськради, а лише на частину, адекватну за вартістю сумі, яку міськрада мала відшкодувати позивачеві.

Зокрема, позивач у цій справі пропонував конфіскувати у рахунок боргу автотранспорт, що перебуває в розпорядженні міськради, але виконавці державної виконавчої служби вирішили заарештувати все майно міськради.

Державна виконавча служба Львівського обласного управління юстиції постановою від 9 липня заарештувала все майно Львівської міської ради за судовий борг і заборонило відчуження майна. У постанові вказано, що Львівська міська рада у встановлений термін добровільно не виконала рішення суду. Йдеться про зволікання із наданням земельної ділянки під автостоянку по вул. Любінській терміном на 5 років фірмі ДЗОФ “Геліф”. Вартість юридичної допомоги фірмі становила 1 тис.700 грн., які й мала відшкодувати міська рада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *