ОСТАННІ НОВИНИ

“Одеський м’ясник” зізнався в організації вибуху на Княгині Ольги

|

Серійний убивця, відомий у народі як „одеський м’ясник“, зізнався, що мав відношення до вбивства сімох мешканців Львова. Серед зізнань „м’ясника“ – відомий свого часу вибух у багатоквартирному будинку у Львові на вулиці Княгині Ольги, 63 у грудні 2001 року, коли від сили вибуху диван з однієї квартири викинуло на трамвайні рейки в десяти метрів від будинку. Тоді оприлюднили версію про побутовий характер вибуху через витік газу. Чудом обійшлося без серйозних жертв, але господиню квартири і її квартиранта після того, що трапилося так і не знайшли. Як виявилося, квартирант убив господиню квартири, і, щоб „замести сліди“ вбивства, організував вибух. Після цього він пішов на пошуки наступної жертви. Власне тоді у працівників правоохоронних органів з’явилися підозри в організованому теракті, оскільки на місці події був знайдений пристрій схожий на детонатор.

Про це пише газета „Сьогодні“ в номері від 29 липня 2004 року.

Прізвисько „одеський м’ясник“ вбивця отримав тому, що свої жертви він обезголовлював і розчленовував. Немолодий сивий чоловік, вивчаючи оголошення в рекламних газетах, знімав квартиру, приходив прицінитися до житла, що продається, як покупець і навіть наймався нянькою за 200 доларів на місяць. А потім на місці його „діяльності“ знаходили трупи, деколи без голови. З квартир пропадали цінні речі, гроші. Особа злочинця була встановлена минулого року. За ним ішли по п’ятах. Але хитрому, розумному, уміючому ввійти в довіру вбивці вдавалося вислизнути. У квітні 2004 року затримав його 42-річний одесит на порозі квартири, яку знімав.

Злочинець народився 1946 року у Пензенській області, неодноразово судимий, востаннє – 1986, ще при Союзі. Вийшов на свободу через 13 років. Залишаючи місце ув’язнення, написав у документах, що їде до Львова. Можливо, відразу туди і вирушив, бо неподалік від цього обласного центру жила його 26-річна заочна знайома, яка разом з матір’ю стала його співучасницею. Є відомості, що ці жінки проживали в містах Західної України на квартирах, чиї немолоді господарі потім зникали. Зараз жінки теж затримані і перебувають під слідством. За їх допомогою він зробив ще низку вбивств з метою заволодіння житлом і подальшим його продажем.

Потім маніяк перебрався до Одеси, де за ним, за офіційними даними, також „числиться“ сім трупів.

Як пише газета, вбивця зараз намагається вивертатися і брехати, кажучи, що був лише помічником безжального вбивці, хоча його співучасниці категорично це спростовують.

На сьогодні слідство продовжується. Оскільки більшість слідчих дій у Львові вже проведена, днями маніяка доставлять до Одеси.

За попередніми даними, підслідному загрожує довічне ув’язнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *