ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янки почали активніше народжувати дітей

|

Вчора відбулася колегія ГУОЗ ЛОДА, яка обговорила стратегічні напрями розвитку охорони здоров’я Львівщини на виконання наказу Президента України “Про стратегію економічного і соціального розвитку України шляхом європейської інтеграції” на 2004-2015 роки , програми діяльності Кабінету Міністрів України “Послідовність. Ефективність. Відповідальність.”

Усі досягнення та хиби охорони здоров’я в області підсумував Віктор Кімакович, начальник облздороввідділу. Виявляється, найближчим часом може зрости кількість населення області: демографічна статистика показує, що цього року народилося на 912 дітей більше, ніж торік (хоча рівень смертності серед новонароджених дітей зріс на 20% і становить 9,5 на 1 000 новонароджених), крім того, зменшився рівень смертності, а середня тривалість життя в області – найвища в Україні.

Крім браку коштів, медикаментів, обладнання, існує головна нерозв’язана проблема – брак медичного персоналу. Якщо у Львові нема вакантних місць, то по області тільки педіатрів наразі бракує 28. Найбільша проблема – небажання молодих спеціалістів працювати у селі. Зараз нема достатніх можливостей стимулювати таку практику серед молоді, але є альтернатива – розвиток сімейної медицини. Фахівців у цій галузі поки що бракує. Сьогодні в області надають допомогу пацієнтам лише 194 сімейні лікарі. Цього року медичні навчальні заклади Львівщини підготували 25 сімейних лікарів (17 з них – для сільської місцевості), на наступний рік заплановано підготувати 62 спеціалісти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *