ОСТАННІ НОВИНИ

Гудима тішиться, що нафтопровід „Одеса-Броди“ не заповнять цементом

|

“Я вважаю, що промислової прокачки російської нафти трубою із Бродів в Одесу не буде”, – заявив член Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, голова Львівської обласної організації Української народної партії Олекса ГУДИМА, коментуючи підписання контракту на прокачку в реверсному режимі нафти нафтопроводом “Одеса-Броди” між “Укртранснафтою” та російською компанією ТНК-ВР.

Зокрема, народний депутат зазначив, що про неможливість промислової прокачки нафти в реверсному режимі свідчать не тільки протести турецької влади з огляду на перевантаженість Босфору. “У першу чергу, в реверсі не зацікавлені російські бізнесмени, для яких прокачувати каспійську нафту з Новоросійська є цілком достатньо”. “Нафтопровід “Одеса-Броди” був захоплений російськими політиками, а не російськими нафтовими кампаніями”, – підкреслив Олекса Гудима.

Народний депутат також зазначив, що підписання угоди про реверс – не найгірший варіант розвитку подій. “Гіршим варіантом була б ситуація, коли російська компанія “ТНК-BP” разом з “Укртранснафтою” заповнили б українську трубу цементом, тоді б було складно, після президентських виборів, видовбувати бетон зі стратегічного нафтопроводу, – вважає Олекса Гудима. – Коли мова йде про заповнення нафтою – це менша біда, оскільки як заповнять, так і викачають”.

“Нафтова труба потрібна в першу чергу російським політикам, оскільки сьогодні в Росії йде реприватизація, про це свідчать кроки, які здійснює Путін щодо ЮКОСу, – вважає народний депутат. – Іде створення нової російської імперії, і Путін хоче одноосібно контролювати поставки нафти на пострадянському просторі”.

“Я переконаний, що новий український уряд, який буде сформований в листопаді, повідомить росіянам про те, що Україна приступає до реалізації європейського варіанту заповнення нафтопроводу “Одеса-Броди”, – заявив член Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, голова Львівської організації Української народної партії Олекса Гудима.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *