ОСТАННІ НОВИНИ

Діти будуть очищати львівські парки

|

Екологічний табір для школярів починає діяти сьогодні, 29 липня, у Львівському міському дитячому екологічно-натуралістичному центрі. У ньому зможуть побувати діти-сироти, напівсироти та діти з малозабезпечених сімей та гуртківці цього закладу. Про це Західну інформаційну корпорацію повідомила директор табору Галина Матюшенко.

Учасники табору займатимуться обстеженням лісопарків і джерел Львова, розчищатимуть їх від забруднень, робитимуть опис рослин і ґрунтів цих місцевостей. За п’ять років, протягом яких існує табір, вони опікуються Снопківським, Стрийським парками, парком “Погулянка”. Цьогоріч діти займуться очищенням парку “Знесіння” та території Високого Замку. Окрім цього, у таборі для них влаштовуватимуть різноманітні конкурси, вікторини, ігри.

Організатори табору планують провести дві зміни, у кожній з яких побуває по двадцять п’ять дітей. Усі вони будуть забезпечені дворазовим харчуванням. Кошти на це виділив Фонд охорони навколишнього природного середовища Львівської міської ради.

Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр заснував відділ освіти Львівської міської ради у 1989 році на базі Львівської міської станції юних натуралістів. Це єдиний такий центр у Західній Україні. Сьогодні там діють понад тридцять різноманітних напрямків, зокрема, ботанічний, зоологічний, ентомологічний. На постійній виставці центру представлено понад вісімдесят видів і порід тварин. Переважно це екзотичні та декоративні тварини, як от велетенські таргани з острова Мадагаскар, риби соми-пангасіуси, королівські змії, крокодили кайман, парагвайські анаконди тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *