ОСТАННІ НОВИНИ

Юридичний казус з головою бюджетної комісії: звільнити не можна залишити

|

Президія обласної ради, призначена на сьогодні, як і очікувалося, не відбулася через відсутність кворуму. З необхідних для кворуму 17 чоловік зібралося лише дев’ять членів президії. Напередодні заступник голови депутатської групи “Соціальна справедливість” Ігор Дума заявив, що члени президії, що входять до цієї групи, а також частина членів “Ділової Львівщини” знову проігнорують її засідання. Так і сталося.

Присутні натомість заслухали інформацію заступника керівника секретаріату облради Миколи Лазуркевича про рішення апеляційного суду стосовно реорганізацій постійних депутатських комісій облради. Апеляційний суд залишив в силі рішення Галицького місцевого суду Львова про визнання недійсним рішення облради від вересня 2003 року про реорганізацію депутатських комісій. Рішення суду має вступити в силу негайно.

Однак у зв’язку з цим, повідомив Микола Лазуркевич, виникає юридичний казус. Голова бюджетної депутатської комісії Василь Романів, що працює на постійній основі, уклав трудовий договір з сесією облради, і згідно закону, розірвати трудові відносини з Романівим може теж лише облрада. А позаяк сесія не може зібратися уже більше як півроку, ситуація зі звільненням Романіва набуває патового характеру.

“Міністерство юстиції не може зобов’язати депутатів прийти на сесію, щоб виконати рішення суду – наголосив Микола Лазуркевич. – Законодавець не передбачив можливості врегулювання подібної ситуації”. Єдиним легітимним виходом з казусу Лазуркевич вважає добровільне складення повноважень самим Романівим.

З цим погодився і Василь Романів. “Я допоможу вирішити цю проблему у будь-який момент, коли це буде потрібно. Якщо це створюватиме проблему для роботи обласної ради” – заявив він. Однак поки-що факт його працевлаштування жодних проблем не створює, вважає Василь Романів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *