ОСТАННІ НОВИНИ

Пунктів пропуску автомобілів на україно-польському кордоні побільшає

|

Між Україною та Польщею буде створено нові міжнародні пункти пропуску. Про це йшлося на консультаційній нараді заступників Міністрів закордонних справ України та Польщі в АПП “Краковець”, під час якої розглядали проблеми прикордонної інфраструктури, – повідомила Західній інформаційній корпорації прес-служба Західної регіональної митниці

За результатами зустрічі вирішено ряд питань для спрощення митних і прикордонних процедур, встановлення додаткових сучасних систем запобігання нелегальній міграції та транспортній злочинності, запобігання нелегального перетину кордону осіб та контрабанди вантажів та товарів.

Учасники наради дійшли згоди щодо внесення змін та доповнень до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Польща про пункти пропуску через державний кордон від 18.05.1992 р., включаючи українську пропозицію щодо створення міжнародних автомобільних пунктів пропуску “Трушів-Будомєж“, „Угринів-Долгобичів“, „Лубня-Волосате“ та їх відкриття після створення відповідної інфраструктури на території обох країн. На зустрічі пропонувалось завершити внутрішньодержавні процедури відносно створення міжнародних автомобільних пунктів пропуску Адамчуки-Збереже, Кречів (Морозовичі)-Крилув, Нижанковичі-Мальховичі, Боберка-Смольнік, Кладнів-Дубєнка з подальшим їх включенням до Угоди.

Учасники підписали протокол консультацій. З українського боку свій підпис поставив заступник міністра закордонних справ України Валентин Наливайченко, з польського – заступник державного секретаря Міністерства закордонних справ Республіки Польща Якуб Вольський

27 липня 2004 р. АПП „Краковець-Корчова“ відбулися українсько-польські консультації з питань прикордонного руху між обома країнами. В консультаціях взяли участь Заступники Міністрів закордонних справ України та Польщі, представники влади, митних та прикордонних відомств обох країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *