ОСТАННІ НОВИНИ

Сендак написав Януковичу

|

Голова обласної Ради Михайло Сендак надіслав листа прем’єр-міністру України Віктору Януковичу. У ньому голова облради просить прем’єра докласти усіх зусиль, аби вплинути на депутатів Львівської обласної ради з числа держслужбовців та керівників державних установ, підприємств та організацій, аби змусити тих взяти участь у роботі облради.

Подаємо текст листа повністю:

“Шановний Вікторе Федоровичу!

Звернутись до Вас мене змусила, по-суті, надзвичайна ситуація, яка склалась навколо Львівської обласної ради. Вже понад сім місяців депутати Львівської обласної ради не можуть провести сесію Львівської обласної ради через відсутність кворуму. Це – небезпечний прецедент в історії місцевого самоврядування України! В силу певних обставин Львівщина та Львівська обласна рада, як найвищий представницький орган місцевого самоврядування області, опинились заручниками окремих політичних сил, які ставлять вузькопартійні інтереси та власні амбіції понад інтереси усієї громади.

Причина непроведення сесій у цьому році полягає в ігноруванні її засідань депутатами групи „Соціальна справедливість“ та частиною депутатів групи „Ділова Львівщина“. Депутати цих груп – переважно державні службовці, працюють на керівних посадах у центральних органах влади у Києві, в державних установах, підприємствах та організаціях Львівської області.

Відповідно до п.4 ст.49 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ „депутат зобов’язаний брати участь у роботі сесій ради…“. Під час виступу у Запоріжжі 4 липня цього року Ви, шановний пане Прем’єр-міністре зазначили, що „у нас повинно панувати верховенство права і закону у всіх напрямках нашого життя“. Однак складається враження, що окремі чиновники на Львівщині мають іншу думку щодо необхідності дотримання чинного законодавства, аніж керівник Уряду України.

14 травня 2004 року на Колегії обласної державної адміністрації я, в присутності представника Адміністрації Президента України, усього господарського активу області звернувся до голови Львівської обласної державної адміністрації із вимогою виявити солідарну відповідальність та згідно із ст. 34 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” ініціювати на сесії обласної ради розгляд питань, що пов’язані з виконанням повноважень обласної державної адміністрації. Це мало стати виявом державницької позиції, до якої закликає усіх державних службовців Президент України. Однак і досі, через нехтування частиною депутатського корпусу обласної ради своїми громадськими обов’язками та інтересами виборців, господарка Львівщини, десятки підприємців, фірм, установ та організацій не можуть отримати вкрай важливі рішення ради.

“Демократія – це, передусім, самоврядування“, – ці слова, сказані Вами на шостому з’їзді Партії Регіонів, викликали щире захоплення у всіх прихильників реального становлення місцевого самоврядування, як однієї з найважливіших системних інституцій нашої країни. Але, на жаль, на Львівщині обласна рада піддана жорсткому, незаконному тиску, її сесійна робота заблокована.

Через непроведення сесії під загрозою опинилось використання коштів субвенції на виконання інвестиційних проектів у 2004 році, які обласний бюджет одержав згідно із Законом України від 17.06.2004 р. № 1801-IV „Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2004 рік“. Загальна сума субвенції становить 18,4 млн. грн.

У своїй передвиборчій програмі ви заявили, що зробите все можливе для „утвердження чесної, дієздатної, відповідальної державної влади, ефективного місцевого самоврядування“.

Саме тому звертаюсь до Вас, як до керівника Кабінету Міністрів України, на якого покладено забезпечення виконання Конституції України та законів України, з проханням докласти усіх зусиль та впливу на депутатів Львівської обласної ради, які є державними службовцями та керівниками державних установ, підприємств та організацій, щодо виконання ними вимог Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ і „Про статус депутатів місцевих рад“ та їх участі у роботі сесій обласної ради”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *