ОСТАННІ НОВИНИ

Сесія обласної ради може бути скликана 30 липня

|

Депутати Львівської обласної ради пропонують скликати позачергову сесію облради у п’ятницю, 30 липня, – повідомив Західній інформаційній корпорації керівник організаційного відділу Львівської обласної ради Андрій Болкун.

Як підкреслив Андрій Болкун, в обласну раду надходять звернення та заяви депутатів із вимогою провести позачергову сесію обласної ради.

Суть цих звернень полягає в тому, що згідно із Бюджетним кодексом України використання будь-яких коштів із бюджету, в тому числі на виконання інвестиційних проектів, дозволяється тільки після внесення відповідних змін бюджету. Відповідно до п. 17. ч. 1 ст. 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ внесення змін до бюджету є виключно прерогативою пленарного засідання ради.

У зв‘язку з цим для внесення змін до бюджету та своєчасного і об‘єктивного розподілу коштів депутати пропонують у п’ятницю, 30 липня 2004 року, скликати позачергову сесію Львівської обласної ради з таких питань: про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2003 рік, про виконання обласного бюджету Львівської області за 2003 рік, про внесення змін до обласного бюджету Львівської області за перше півріччя 2004 року, про внесення змін до обласного бюджету Львівської області на 2004 рік (у зв‘язку з отриманням і розподілом субвенцій на виконання інвестиційних проектів).

Відповідно до Закону України від 17.06.2004 р. № 1801-IV „Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2004 рік“ обласний бюджет Львівської області отримав з державного бюджету субвенцію на виконання інвестиційних проектів у 2004 році. Загальна сума субвенції складає 18,4 млн. грн.

Одночасно на даній сесії пропонується розглянути питання „Про скасування рішення Львівської обласної ради від 29.09.20003 р. №174 „ Про реорганізацію постійних комісій обласної ради“.

Як зазначив Андрій Болкун, саме тому голова обласної ради Михайло Сендак прийняв рішення розглянути отримані депутатські заяви на засідання президії обласної ради, яке відбудеться у середу, 28 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *