ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові занепокоєні торгівлею людьми

|

Щоб зменшити ймовірність торгівлі людьми, треба сприяти якнайбільшій зайнятості молоді в Україні – до такого висновку дійшли учасники засідання обласної комісії з питань координації зусиль та обміну інформацією щодо запобігання торгівлі людьми.

Заступник начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Бабій переконаний, що головною проблемою, яка стимулює наших людей шукати непевних заробітків за кордоном, є неможливість працевлаштування на батьківщині. Тому місцева влада докладає максимальних зусиль, аби працевлаштувати наших краян, особливо молодь. Зокрема, відбувається реорганізація освітніх закладів. Так у ЛНУ ім. І. Франка впроваджено 22 нові спеціальності, у НУ “Львівська політехніка” – 18 (зокрема 10 спеціальностей модернізовано), у Лісотехнічному та Медичному інститутах – по 3-4 нові спеціальності. Все це проводиться у зв’язку із підвищенням попиту на невиробничі спеціальності, передусім економіка та менеджмент, міжнародні відносини тощо.

Щоб запобігти торгівлі людьми в прямому і переносному значенні, треба проводити семінари серед випускників і вищих навчальних закладів, і середніх шкіл: допомогти їм визначитися з майбутньою професією, побачити перспективу працевлаштування в Україні, а не за кордоном.

На сьогодні до державної служби зайнятості звернулися 28 тис. молодих людей, 32% з них вже одержали роботу, повідомила заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук. За цей рік для молоді було заброньовано 1 397 робочих місць, 372 особи вже влаштовані. 1 650 молодих людей були залучені до оплачуваних громадських робіт. Хорошим шансом для молоді знайти роботу є “Ярмарки кар’єри”, наступний, десятий, планують провести восени.

Цифри не відображають дійсної картини безробіття серед молоді. На жаль, вона невтішна.

Ще одним об’єктом торгівлі людьми є діти. Неповнолітніх під різними приводами вивозять за кордон і в Україну вони вже не повертаються. Сьгодні серйозною проблемою стали численні порушення законів України нотаріусами, які дозволяють одному з батьків вивозити за кордон дитину без згоди на це іншого. Як повідомив начальник служби у справах неповнолітніх ОДА Володимир Лис, нещодавно було затримано дві групи дітей, яких під виглядом танцювальних гуртків везли у США для возз’єднання сімей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *