ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура шукатиме у висловах Тягнибока ознак злочину

|

Генпрокуратура розгляне звернення Держкомнацміграції з приводу виступу народного депутата Олега Тягнибока на мітингу 17 липня, повідомив керівник прес-служби Генеральної прокуратури Сергій Руденко, – передає „Українська правда“ .

Разом з тим, сказав Руденко, „відповідно до попереднього аналізу, висловлювання народного депутата Тягнибока містять ознаки дій, що принижують честь і гідність національних меншин“.

Він підкреслив, що „такі навмисні дії є не тільки аморальними й очевидно неприпустимими“, але й „містять у собі деякі ознаки злочину, що передбачає стаття 161 Кримінального кодексу України“.

За словами Руденка, „подальша перевірка з’ясує, чи діяв Тягнибок навмисно і свідомо спрямовував свої дії на приниження гідності національних меншин“.

Нагадаємо, що Держкомнацміграції України звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням дати правову оцінку висловлюванням народного депутата України Олега Тягнибока, які він зробив 17 липня на горі Яворина.

Тягнибок заявив на мітингу біля могили командира Української повстанської армії Клима Савура на Івано-Франківщині: „Вони не боялися, як і ми зараз не повинні боятися, вони взяли автомат на шию і пішли в ті ліси, вони готувалися і боролися з москалями, боролися з німцями, боролися з жидвою та з іншою нечистю, яка хотіла забрати у нас нашу українську державу… Треба віддати Україну, нарешті, українцям. Ці молоді люди і ви, котрі посивіли, це і є те єдине, чого найбільше боїться москальско-жидівська мафія, яка сьогодні керує в Україні“. Промову Тягнибока показав телеканал „Інтер“.

Лідер фракції „Наша Україна“ Віктор Ющенко виключив Тягнибока з фракції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *