ОСТАННІ НОВИНИ

Створено кризову службу для потерпілих від насильства у сім’ї

|

У приміщенні Львівської обласної державної адміністрації сьогодні відбулось підписання угоди про створення кризової служби соціально-психологічної лопомоги для осіб, які потерпіли від насильства у сім’ї, та дітей-жертв насильства. Ініціаторами створення такої служби виступили Головне управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА, Головне управління охорони здоров’я ЛОДА, Регіональне представництво Асоціації психіатрів України – Галицька психіатрична асоціація, коаліція “Сім’я без насильства” та телефон довіри-058 “Ставропігіон”.

Як зазначив начальник головного управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Ярослав Кашуба, створення кризової служби сприятиме координації зусиль різних служб, що займаються питаннями насильства – органів внутрішніх справ, Служби усправах неповнолітніх та інших. Основні завдання служби – надання кваліфікованої допомоги потерпілим, інформаційно просвітницька робота серед населення, пропаганда законодавства, підготовка фахівців з питань допомоги жертвам насильства. Найближчі плани служби, за словами пана Кашуби,– створення таких центрів у кожному районі області, відкриття притулку для жертв насильства, який функціонуватиме з кінця 2005-го року.

Керівник телефону довіри-058 Ольга Ришковська сказала, що важливим завданням служби є пропаганда телефону довіри, адже чимало мешканців у разі потреби не знає, куди звертатись. Ярослав Кашуба з цього приводу зауважив, що з цією метою будуть залучені ЗМІ, створюватимуться реклмні ролики, роздаватимуть інформаційні листівки.

Голова Галицької психіатричної асоціації Юрій Закаль зазначив, що з метою попередження насильства у сім’ї створять програму сімейних лікарів. Адже сімейний лікар не лише зможе надати допомогу потерпілому, а й перешкодити або запобігти вчиненню насильства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *