ОСТАННІ НОВИНИ

Святкування визволення Львова обійшлося без ексцесів

|

У неділю, 25 липня, представники львівських осередків КПУ, СПУ, Всеукраїнського Союзу робітників та ряду ветеранських організацій відзначили 60-ту річницю визволення Львова від німецько-фашистських загарбників.

У традиційному для львівських лівих “маршруті” святкування (Монумент Слави, “Марсове поле”, Пагорб Слави) взяло участь близько 200 чоловік. Після покладання вінків до підніжжя Монументу Слави на вулиці Стрийський учасники вирушили до Солдатських поховань на “Марсове поле” , де після відправи панахиди за загиблими під час Другої Світової війни розпочався урочистий мітинг.

Акція супроводжувалася великою кількість партійної символіки КПУ, СПУ, Спілки молодих соціалістів та Всеукраїнського союзу робітників. Водночас, не було звичних для лівих акцій плакатів та транспарантів антиурядового та антипрезидентського спрямування. У своїх виступах промовці також оминули звичну політичну та соціальну тематику, акцентуючи на “необхідності відзначення таких історичних дат для галичан, як визволення Львова”.

Перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк зачитав привітання з нагоди свята від лідера комуністів П.Симоненка.

Секретар ЛОО СПУ Євген Таліпов у своєму виступі звинуватив міську владу у нехтуванні Указу Президента України “Про відзначення 60-ї річниці визволення Львова”, акцентувавши, що у Львові “влада проігнорувала свято, навіть державні прапори було вивішено лише в центральній частині міста. А Скнилівська трагедія просто дає владі привід уникнути відзначення річниці визволення Львова належним чином”.

Жодних інцидентів під час мітингу зафіксовано не було. Як повідомив Західній інформаційній корпорації в.о. начальника Львівського міського управління міліції Михайло Курочка, “для забезпечення громадського порядку було задіяно 150 правоохоронців. Все відбулося, як ми і прогнозували, спокійно та без ексцесів. Похід вулицею Личаківською був попередньо запланований комуністами, про що вони вказали у відповідній заявці на проведення заходів. Щодо соціалістів, які шли разом з ними, то в даному випадку – вони порушили закон, оскільки самовільно змінили маршрут руху”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *