ОСТАННІ НОВИНИ

У Добротворі гасили пожежу і очищали Західний Буг

|

Ліквідацію наслідків витоку нафтопродуктів в річку Західний Буг, а також гасіння пожежі в машинному залі Добротворської ТЕС було проведено сьогодні рятувальниувми міністерства надзвичайних ситуацій у Добротворі. На щастя аварійні роботи були навчальними.

Для участі у навчаннях було залучено пожежно-рятувальні підрозділи Дрогобича, а також аварійні служби підприємства. В результаті проведених заходів відпрацьовано взаємодію між військовою частиною Д-0090 та аварійно-рятувальною службою станції.

Першим етапом навчань, як і було заплановано, стала ліквідація пожежі в машинному залі теплоелектростанції. За легендою в результаті технологічної аварії стався прорив трубопроводу, в результаті чого відбувся виток паливномастильних матеріалів на площу 150 кв. м з подальшим її займанням.

Першочергові дії, здійснені добровільною пожежною дружиною станції. До участі у гасінні пожежі долучилися пожежно-рятувальні підрозділи СДПЧ-26 м. Кам’янка-Буська та ППЧ-39 з смт. Добротвір, які успішно слравились із поставленим завданням.

За наступною легендою на територїї того ж підприємства стався витік нафтопродукту з резервуарів для зберігання паливно-мастильних матеріалів. У рятувальній операції було задіяно 5 одиниць техніки: 3 скріпера, 1 бульдозер і 1 трактор. Ліквідаторами оперативно продемонстровано створення обвалування аби запобігти витоку нафтопродукту в канал з можливим подальшим розповсюдженням його в річку Західний Буг.

В результаті виконаних дій згідно тактичного задуму силами об’єкта не вдалось локалізувати нафтопродукт від потрапляння в канал. Для його збору з річкового зеркала був задіяний рятувальний підрозділ Д-0090 з спеціальним обладнанням у вигляді загороджувальних бонів і механічних пристосувань для збору речовини, що потрапила у водойму. Ліквідація наслідків витоку нафтопродукту пройшла успішно, повідомив прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *