ОСТАННІ НОВИНИ

На круглому столі обговорювали передвиборчу ситуацію на Львівщині

|

На круглому столі, що відбувся у приміщенні Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України учасники обговорювали передвиборчу ситуацію у Львівській області. Також було презентовано спільний проект Центру ім. Разумкова (м. Київ) та Центру політичних досліджень ( м. Львів) “Активізація структур громадянського суспільства для вибору на користь демократії: Україна – 2004” з 24 червня до 8 липня. Було опитано 600 респондентів віком від 18 років у населених пунктах Львівської області.

За результатами дослідження найвищий рейтинг продовжує утримувати Віктор Ющенко – 57.3 відсотка. Олександр Мороз та Юлія Тимошенко мають по 3.5 відсотка, Віктор Янукович – 3, Петро Симоненко – 2. Важко було відповісти 19.2 відсоткам громадян. На запитання “якщо б до другого туру вийшов Ющенко та Янукович, за кого Ви б віддали свій голос?” 69.3 відсотка виборців проголосували б за В.Ющенка, 5.5 – за В.Януковича. Вагалися з відповіддю 12.2 відсотка громадян.

Анатолій Романюк, директор Центру політичних досліджень, презентуючи результати проекту та відповідаючи на запитання журналістів зазначив, що надзвичайно важливими факторами, які впливатимуть на хід виборчої кампанії будуть результати голосування за кордоном, зокрема контроль за цим процесом, та вплив з боку Росії. Він також сказав, що важливим є те, що кандидати на посаду президента мають укласти угоду про чесні вибори.

Серед усіх запрошених представників виборчих штабів кардидатів у президенти на Львівщині був присутній лише Віктор Савченко, представник політичного штабу Соціалістичної партії України. Він сказав, що штаб СПУ проводитиме агітацію за свого кандидата Олександра Мороза усіма легальними методами, зокрема способом “із дверей у двері”. Будуть також проводитись зустрічі з виборцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *