Безробіття на селі зростає

|

Обсяги сільського безробіття в області за останні роки збільшилися. Про це повідомила Західній інформаційній корпорації секретар Львівського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості Любов Знайкевич.

Упродовж січня-червня 2004 року центри зайнятості надали соціальні послуги 50,5 тис. осіб, що на 1,9 тис. осіб більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Основні причини звернень селян до центрів зайнятості – низький розмір доходів, отриманих від обробітку землі, відсутність ринків збуту власної продукції, низька платня за здану сільськогосподарську продукцію, недостатньо розвинута інфраструктура села.

Безробітні до звернення в центри зайнятості працювали у таких галузях, як сільське господарство, соціальна сфера, промисловість, будівництво, торгівля та громадське харчування.

З ініціативи центрів зайнятості в усіх районах області відбулися семінари та засідання “круглих столів” за участю органів місцевої виконавчої влади, голів сільських рад з питань подолання сільського безробіття. Як наслідок, райдержадміністраціями прийняті розпорядження щодо подальшого розвитку сфери побутового обслуговування населення у сільській місцевості на 2004-2005 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *