ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок – більше не член “Нашої України”?

|

Лідер фракції „Наша Україна“ Віктор Ющенко заявив про виключення Олега Тягнибока із фракції, з формулюванням „за ксенофобство“.Ющенко ухвалив таке рішення за наслідками обговорення на координаційній раді коаліції „Сила народу“ заяви Тягнибока на Івано-Франківщині, повідомляє персональний сайт Ющенка. Щобільше, Держкомнацміграції України звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням дати правову оцінку висловлюванням народного депутата України Олега Тягнибока, які він зробив 17-го липня на горі Яворина.

“Патріот України не є синонімом слова ксенофоб“, – наголосив Ющенко. Він також сказав, що виступає категорично проти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, використання міжнаціональної карти у політиці, антисемітизму і ксенофобії.

Комітет, до сфери компетенції якого входить вжиття заходів проти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, „вважає слова Тягнибока такими, що мають відверто ксенофобське спрямування і порушують захищені законом конституційні права громадян за етнічною ознакою“.

Одночасно Держкомітет заявляє, що він вважає „абсолютно неприпустимим коли народний депутат, якій присягав на вірність всьому багатонаціональному народу України, привселюдно, нікого не соромлячись, розпалює міжнаціональну ворожнечу“.

“Подібні дії не можуть і не залишаться непоміченими в демократичній правовій державі. Лозунги на кшалт „треба віддати Україну українцям“ несуть величезну загрозу для внутрішньополітичної стабільності і є образливими не тільки для представників 134 національних меншин України, які складають майже чверть від загальної кількості населення, але й для самих українців, що віками проживали у мирі і злагоді разом з представниками інших національностей“, – сказано у заяві Держкомітету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *