ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна адміністрація занепокоєна проплатами за тепло у найбільших містах області

|

Проблеми з розрахунку із газопостачальниками за старі борги обговорив Леонід Мельник під час наради зі заступниками голів РДА, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

„Щоб успішно розпочати 15-го жовтня новий опалювальний сезон, споживачам газу, а це, зокрема, теплопостачальні господарства області, повинні у літній період якомога активніше розраховуватися із газопостачальниками за старі борги”, – таку тезу висловив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Мельник на зустрічі із заступниками голів райдержадміністрацій, які курують паливно-енергетичний комплекс.

За словами Леоніда Мельника, середній рівень проплат в області за газ становить 82 відсотки. Однак , є такі райони та міста як Самбір (43 відсотки проплат), Миколаїв (43), Трускавець (63), Дрогобич (58), Борислав (58), які можуть просто зірвати початок опалювального сезону. У цій ситуації багато залежить від керівника району, вважає Леонід Мельник, адже там, де працює наполеглива і активна особа, там і показники кращі.

Перший заступник голови облдержадміністрації запропонував відповідальним за ПЕК розписати алгоритм погашення заборгованостей так, щоб розподілити боргові розрахунки станом на 1 серпня, 1 вересня і початок жовтня. Така своєрідна реструктуризація допоможе рівномірно сплачувати борги за минулі роки. А щоб опалювальний сезон розпочинався вчасно та без проблем, директор Львівської філії Торгового дому „Газ України” Олег Щудлюк порадив керівникам теплопостачальних господарств підтримувати рівень проплати за поточний газ на рівні 95 відсотків.

Відтак керівники теплопостачальних господарств (Трускавець – 500 тис. боргу за газ, Дрогобич – 1 млн. грн., Борислав – 42 тис. грн., Жовква – 135 тис. грн.) пообіцяли в разі необхідності взяти кредити у комерційних банках, щоб почати опалювальний сезон без старих боргів. Йшлося на нараді і про те, що недопустимо дозволяти відключення від центрального постачання одного чи кількох помешкань у багатоквартирному будинку. “Якщо йти на такі кроки, – підкреслив Леонід Мельник, – то потрібно робити автономне опалення у цілому будинку.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *