ОСТАННІ НОВИНИ

На засіданні комісії з питань безпеки руху підбивали підсумки ситуації на дорогах

|

У надзвичайному режимі відбулося учорашнє засідання комісії з питань безпеки руху, повідомляє прес-служба облдержадміністрації. Його провів заступник голови ЛОДА Леонід Мельник. Винятковість засідання зумовлена тим, що лише за минулий тиждень внаслідок ДТП загинуло 14 осіб, а з початку року вже 145 осіб. Кількість дорожньо-транспортних пригод на Львівщині у цьому півріччі порівняно із першим зросла на 48 відсотків.

На думку Леоніда Мельника, зростання кількості ДТП – вина не тільки Державтоінспекції, а й органів самоврядування, керівників автотранспортних та автодорожніх підприємств. За словами Зеновія Червінка, нового керівника Державтоінспекції, сьогодні інспекції не вистачає працівників. Окрім того, працівники інспекції нині здебільшого виступають статистами на дорогах, адже вони не можуть вилучити права водія-порушника або ж державні номери його автомобіля. Тобто парадокс у тому, що працівник ДАІ не може змусити залишити автомобіль того водія, який перебував за кермом у нетверезому стані.

Підбиваючи підсумки засідання комісії з питань безпеки руху, Леонід Мельник зазначив, що кожна 15-а автопригода в області стається через нетверезих водіїв, кожна п’ята трагедія – через перевищення швидкості, майже 15 відсоктів аварій фіксується під час неправильного проїзду перехресть, а понад 26 відсотків аварій – це виїзд на зустрічну смугу руху. Леонід Мельник запропонував звернутися до депутатів з клопотанням врахувати потреби Державтоінспекції і закласти потрібну суму фінансування у бюджеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *