“Сила народу” передбачає провокації під час святкування річниці визволення Львова

|

Утриматися від проведення святкових заходів до 60-ї річниці визволення Львова від німецьких загарбників закликала співгромадян коаліція “Сила народу”. Прихильники “Нашої України” та БЮТ – політичних структур, що входять у коаліцію, – вважають, що акції, проведені у цей день, можуть бути використані проти них. Подаємо повний текст заяви:

“25 липня у Львові політичні сили лівого спрямування планують провести заходи з відзначення 60-ї річниці визволення Львова від німецьких загарбників. Ми шануємо погляди та політичні переконання учасників другої світової війни, однак не можемо не звернути увагу на те, що в цей день деякими політичними організаціями екстремістського ухилу плануються політичні провокації. Очікується, що антидержавні, антиукраїнські сили спробують створити у місті дестабілізуючу ситуацію, ув’язавши її з передвиборчою. Йдеться, насамперед, про можливе використання політичними провокаторами атрибутики „Нашої України“.

Львівська координаційна рада коаліції блоків Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко „Сила народу“ звертається до громадськості міста Львова утриматися 25 липня від проявів політичної активності, розуміючи, що вони можуть бути свідомо використані проти всенародного кандидата Віктора Ющенка. Водночас Блок „Наша Україна“ та Блок Юлії Тимошенко офіційно заявляють, що не братимуть участі в акціях з нагоди відзначення 60-річчя визволення Львова від німецьких загарбників.

Львівська координаційна рада коаліції блоків Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко „Сила народу“ також звертається до керівництва Львівської облдержадміністрації та правоохоронних органів м. Львова вжити усіх заходів для недопущення дестабілізації ситуації в місті на час проведення політичних акцій лівих сил”.

Водночас Львівська координаційна рада коаліції „Сила народу“ розповсюдила сього дні заяву з привітанням колишніх учасників Львівсько-Сандомирської операції, які звільняли Львів від німецьких загарбників і які 25 липня прибудуть до Львова для відзначення цієї дати.

27 липня виповнюється 60 років від дня звільнення Львова радянськими військами від німецько-фашистських окупаційних військ. У з’язку із тим, що саме на цей день припадає друга річниця Скнилівсьокї трагедії, представники лівих сил Львівщини ― СПУ та КПУ ― запланували провести святкування 25 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *