Тарифи на тепло та квартплату теж можуть зрости

|

“Львівтеплоенерго” планує підвищити тарифи на надання тепла мешканцям Львова. Причиною цього є різкі відмінності між реальною собівартістю тепла та існуючими на сьогодні цінами. Така ситуація потребує якнайшвидшого виправлення. Сьогодні вартість теплопостачання становить 66,3 копійки за гігакалорію у Львові, у той час, як у більшості райцентрів області – в середньому 83 копійки. Нинішні розцінки вже застаріли, тому потрібно їх узгодити з умовами реальності.

Попередні розрахунки доводять, що для того, щоб “Львівтеплоенерго” стало не рентабельним, а хочаб незбитковим, потрібно підняти тарифи на 20%. Але вдатися до якихось крнкретних заходів підприємство зможе лише після проведення аудиту.

Стосовно того, що тепер розрахунки за усі комунальні послуги проводитимуться за єдиною розрахунковою книжкою через “Мега-Банк”. Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ігор Базарник стверджує, що це вигідно, бо “Мега-Банк” візьме під опіку приймальні кошти від жеків. Це дозволить створити чітко структуризовану комп’ютерну систему, краще контролювати надходження коштів, зекономити кошти за рахунок зменшення посередницьких операцій, а головне – мешканці зможуть оплачувати всі надані послуги в одному місці.

Підтвердилися також чутки про підвищення тарифів за квартплату.. Нинішній тариф, за словами Ігоря Базарника, призводить до того, що житлово-комунальні служби є збитковими. Однак, збільшення тарифу за квартплату слід чекати не раніше за перше січня 2005-го року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *