ОСТАННІ НОВИНИ

“Сила народу“ вітає бійців, які звільняли Львів

|

Сьогодні координаційна рада коаліції блоків Віктора Ющенко та Юлії Тимошенко „Сила народу“ розповсюдила заяву з нагоди 60-ти річчя визволення Львова від німецьких загарбників. Подаємо текст заяви повністю.

Заява

Львівської координаційної ради коаліції блоків Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко „Сила народу“ з нагоди 60-річчя визволення Львова від німецьких загарбників

За часів радянської імперії влада послідовно нав’язувала українському народові однобоке уявлення про другу світову війну. Але історія не така прямолінійна, як радянська пропаганда і сьогодні ми знаємо, що війна для Українського народу почалася не 22 червня 1941 року, а того дня, коли спільники Гітлера, отримавши добро з Берліна, потопили в крові Закарпатську Україну. Так само – друга світова війна для українців не завершилася 8 травня 1945 року – вона тривала ще майже ціле десятиліття.

Проте шануючи політичні переконання усіх учасників другої світової війни, Львівська координаційна рада коаліції блоків Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко „Сила народу“ вітає гостей нашого старовинного міста, зокрема колишніх бійців, учасників Львівсько-Сандомирської операції, які звільняли Львів від німецьких загарбників і які прибудуть в наше місто 25 липня для відзначення цієї дати.

Львівська координаційна рада коаліції “Сила народу“ закликає львів’ян і гостей – представників різних політичних сил – до толерантності, взаєморозуміння та взаємопрощення. Годі українцям ворговувати між собою на користь чужим інтересам. Пора нарешті об’єднувати зусилля для будови справді демократичної, заможної України.

Нам пора для України жить!

20 липня 2004 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *