ОСТАННІ НОВИНИ

Оренда землі є вигіднішою, ніж її продаж – Володимир Тринька

|

“Сьогодні за землю треба платити. Земля у Львові дорога, і може стати інструментом покращення життя міста” – вважає голова бюджетної комісії Володимир Тринька.

І першим джерелом прибутку міста мусить стати оренда землі, чого поки що не відбувається.

Орендою землі в нашому місті ніхто серйозно не займається – вважає Тринька. Лише за перше півріччя цього року до міського бюджету не надійшло 1,4 млн. гривень планованого доходу від оренди. Продаж земельних ділянок, на думку пана Триньки, дещо розслабив міську владу, що несе певну небезпеку, оскільки надходження від продажу дають лише разовий внесок, а оренда є стабільним джерелом наповнення казни міста.

Подібна ситуація і з комунальним майном. Управління комунального майна міськради основні зусилля зосередило на продажу майна, а рутинною роботою із зібрання коштів за оренду ніхто не займається. За оцінками пана Триньки, міський бюджет від оренди комунального майна за півріччя отримав лише 3,1 млн. гривень замість запланованих 9,8 млн.

“Земля і комунальне майно є вичерпним ресурсом. Продавати його можна лише до певної межі. На противагу цьому надходження від оренди є стабільними і довговічними. Тому політика міської влади мала бути б зосереджена саме в цьому напрямку” – наголосив Володимир Тринька.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *