ОСТАННІ НОВИНИ

Коронували блазня короля Галицьких лицарів

|

Учора в П’ятничанській сторожовій вежі, що у Жидачівському районі, відбулася коронація блазня Його Величності Короля Галицьких Лицарів. Його Величність Тарас перший Іронічний зволив ввести на цю посаду свого підданого поета Назара Гончара. Разом із титулом новоспечений блазень Його величності отримав чорно-червону блазенську корону та орден Слоня Галицького о трьох діамантах, двох бивнях і стількох же вухах.

Натомість першим дарунком блазня своєму королю стала книжка. Але не проста, а трудова. А потім блазень вирішив, що тепер йому не гоже бути просто Назаром Гончаром, і присвоїв свобі титул Його Блазенства. Для забезпечення блазенської життєдіяльності також була введена посада особистого Гориля-бодігарда і пресинг-секретаря. Ним стала довірена особа, справжній кум блазня і не менш справжній поект Іван Лучук. Блазень також заявив, що запровадить посаду таємного агента, але кандидата на цю важливу посаду не назвав, аби зберегти таємницю.

По церемонії почалася королівська учта, під час якої королівські піддані могли спробувати купу різних смаколиків – від смаженої картоплі зі шпондерком до перепелиних яєць та смаженої ягнятини і запиваючи усе це добрим вином, пивом та горілочкою. Учта закінчилася під співи та вигуки “Слава!” близько півночі. Його величність пообіцяв, що наступними розвагами його королівського двору стануть лови, сиріч полювання, десь так восени, коли розпочинеться мисливський сезон. Єдиним тарфунком під час учти стало те, що хтось із добрих підданих поцупив короліську корону, але Тарас перший Іроничний не надто тим переймалися.”Зроблю собі нову” – заявив він спокійно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *