ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати занепокоєні, що бюджетний процес не контролюється облрадою

|

Депутатські збори, проведені сьогодні депутатами обласної ради, які з’явилися на сесію, запропонували президії обласної ради активізувати роботу над бюджетним процесом, повідомив керівник фракції „Наша Україна“ у Львівській обласній раді Олег Канівець. Зокрема, президія мала б звернутися в обласну державну адміністрацію з тим, аби держадміністрація терміново надала документи по виконанню бюджету за перше півріччя 2004 року. Галузеві управління адміністрації повинні прозвітувати про виконання галузевих програм і про розподіл коштів.

“Згідно статті 23 бюджетного кодексу, будь-яке бюджетне фінансування повинно відбуватися згідно бюджетного призначення. А бюджетне призначення – це або Закон про бюджет, або рішення сесії обласної ради. А оскільки сесія не збирається, то увесь розподіл коштів, який зараз здійснюється адміністрацією, губернатор повинен винести на засідання сесії і затверджувати минулим числом. Ми пропонуємо механізм розподілу цих грошей з постійними комісіями обласної ради. І це найважливіше рішення, яке сьогодні прийняли депутати” – заявив Олег Канівець.

Цю пропозицію депутатів підтримав голова постійної депутатської комісії з питань бюджету Василь Романів. Він прокоментував ситуацію з бюджетним процесом наступним чином: „Відомо, що нашій області виділено додаткову субвенцію в сумі приблизно 18 млн. грн. на соціально-економічний та культурний розвиток. Розподіл цих коштів згідно рішення обласної ради № 216 від 17.12. 2003р. „Про обласний бюджет Львівської області на 2004 рік“, повинна здійснити обласна державна адміністрація після офіційного погодження із Головою обласної ради, з бюджетною комісією з подальшим затвердженням на сесії обласної ради. Очевидно, після внесення Верховною Радою змін до Закону України „Про державний бюджет України на 2004 рік“, згідно яких збільшено видаткову частину державного бюджету приблизно на 8 млрд. грн., певні кошти надійдуть додатково і у Львівську область. Якщо врахувати, що є 25 областей і 2 міста республіканського підпорядкування, то в середньому на кожну територіальну одиницю припадає близько 300 млн. грн. Сподіваємось, що на нашу область буде виділено не менше 200 млн. грн. Обласна рада повинна постаратись, аби ці кошти були справедливо розподілені між районами, були скеровані на найважливіші загальнообласні потреби, на підвищення пенсій, допомогу малозабезпеченим, інвалідам, на підготовку житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Загалом – на покращення життєзабезпечення області“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *