ОСТАННІ НОВИНИ

Стратегію розвитку регіонів обговорюють сьогодні у Львові

|

Представники Міністерства економіки України та економічних підрозділів обласних державних адміністрації зібралися сьогодні в готелі “Супутник”, щоб обговорити проблеми економічного і соціального розвитку регіонів. За словами заступника міністра економіки та з питань європейської інтеграції України Людмили Мусіни, кожен регіон нашої країни повинен мати свою програму розвитку, однак вона повинна відповідати загальнодержавній програмі.

“Кожен регіон України має свої особливості та цікаві напрямки розвитку. Тому ми повинні спілкуватися та обмінюватися досвідом, а також не боятися озирнутися назад і сказати, що ми зробили не так,” – наголосив голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега. На його думку, Львівщина сьогодні досягла такого рівня розвитку, коли настав час проаналізувати пройдене та спланувати своє майбутнє. Як приклад не зовсім ефективного напрямку розвитку в економіці Львівщини, керівник області навів тенденції, що відбуваються в сільському господарстві. “Ще кілька років тому ми гналися за роздержавленням, тому сьогодні понад 50% землі знаходиться у приватній власності, а відтак чимало львівських земель пустує. Отож, вважаю, що ми повернулися далеко назад. Щось зробили не так,” – заявив Олександр Сендега. Саме тому, на думку учасників наради, стратегія розвитку регіонів повинна відповідати загльнодержавній програмі та враховувати державні прогнози розвитку економіки. “Працюючи над стратегією розвитку свого регіону, економісти повинні враховувати основні прогнозні показники соціально-економічного розвитку України. Так, на наступний рік ми прогнозуємо , що ВВП зросте на 6,5%, промисловість – на 10%, а сільське господарство зросте на 1,9%” – розповіла пані Мусіна.

Робоча нарада-семінар “Розроблення стратегій економічного і соціального розвитку регіонів” відбуватиметься протягом двох днів. ЇЇ учасники плануюють поділитися досвідом з розробки стратегії розвитку кожного з регіонів зокрема.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *