ОСТАННІ НОВИНИ

Ізолятори області - в антисанітарному стані

|

Ізолятори тимчасового тримання перебувають в антисанітарному стані. Лише 7 ізоляторів із 22 перебувають у відносно належному стані. А в більшості районів ситуація з утриманням затриманих вкрай критична – в камерах відсутні вмивальники та санвузли, немає каналізаційної системи та системи примусової вентиляції камер.

Про стан ізоляторів тимчасового тримання говорили сьогодні на спільній Колегії керівників УМВСУ у Львівській області представників облдержадміністрації та голів міських і районних райдержадміністрацій Львівщини. Учасникам колегії продемонстрували відеофільм про ситуацію, що склалась в ізоляторах тимчасового тримання Львівської області. Перший заступник начальника Львівського обласного управління міліції Ярослав Скиба повідомив, що нині в області знаходиться 22 ізоляторів, з них функціонує 20. Однак лишень 7 з них перебувають відносно в належному стані, решта потребують негайного ремонту та реконструкцій.

Окрім цього, більшість спецустанов розташовані в приміщеннях, побудованих в 1900-1950 роках, де часто виходять з ладу системи опалення, через що виникає підвищена вологість. Це все стає причиною розповсюдження туберкульозу серед осіб, котрі перебувають під вартою.

Управління МВСУ у Львівській області розробило програму розвитку діяльності спецустанов міліції на 2003-2004 роки та провело відповідні розрахунки. Однак через зміну керівництва місцевих органів влади ця програма розвитку тричі перероблялась та направлялась до ЛОДА. Проте дану програму затверджено не було. Лишень в окремих районах та містах – Червонограді, Дрогобичі, Трускавці, Самборі, Старому самборі, Кам’янка -Бузькій, Жовкві, – районні влада спромоглася виділити незначні кошти для проведення косметичних ремонтів та комунікацій водопостачання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *