ОСТАННІ НОВИНИ

Економічну співпрацю між Львівщиною та Словаччиною треба покращувати

|

Результати інвестиційної та торговельної співпраці підприємств Львівщини зі Словаччиною не відповідають потенційним можливостям – зазначив голова ЛОДА Олександр Сендега під час зустрічі з Генеральним Консулом Словацької Республіки в Ужгороді Міхалом Біганічем. У першому півріччі 2004 року зовнішньоторговельний оборот підприємств області із словацькими партнерами склав 9,8 млн. дол. США, що на 2,4 мільйони більше, ніж за аналогічний період минулого року. Юридичні та фізичні особами Словацької Республіки вклали в економіку області 663 тисячі доларів, що становить лише 0,2% від загального обсягу іноземних інвестицій залучених в економіку області – повідомляє прес-служба ЛОДА.

За результатами 2003 року загальний обсяг взаємної торгівлі області зі Словаччиною склав 17,2 млн. дол. США (або 0,5% загального обсягу міжнародної торгівлі області). Всього в області працює 33 підприємства із словацьким капіталом: СП „Тріада форум“ (поліграфічні послуги, реклама), СП „Текс-Україна“ (пошиття швейних виробів), СП „Тераком“ (сфера діяльності – торгівля, виготовлення обладнання телецентрів, зв’язок), СП „Омал“ (виробництво виробів з алюмінію), СП „Альянс“ (виробництво взуття, торговельно-посередницька діяльність), СП „Гал-земп“ (торгівля), СП „Європласт“ (побутові послуги, кабельне телебачення) та інші.

Задля розширення ділових контактів сторони домовились восени провести зустрічі підприємців Східної Словаччини та Львівщини. Окрім цього, О. Сендега висловив готовність провести презентацію нашого регіону у Словацькій Республіці. Голова також запросив генконсула до участі у цьогорічному IV Міжнародному економічному форумі і запропонував інформаційно та організаційно підтримати участь офіційної та бізнесової делегації Словаччини в роботі форуму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *