ОСТАННІ НОВИНИ

Слідство вважає побиття Шкіля “дрібним хуліганством”

|

Слідчі перекваліфікували посягання на життя лідера УНА-УНСО, члена фракції БЮТ Андрія Шкіля у „дрібне хуліганство“, при цьому запускаються чутки, що напад було скоєно внаслідок внутрішнього конфлікту в парламентському комітеті. Про це заявив член проводу УНА-УНСО Микола Ляхович, повідомила „Українська правда“.

На переконання Ляховича, громадськість не поінформовано, що з восьми нападників було затримано лише трьох; при цьому одному відразу “вдалося” втекти із Бердичівського КПЗ, а інших двох з часом переведено в статус свідків та звільнено з-під варти, а саму справу цинічно перекваліфіковано в “дрібне хуліганство”, – йдеться в заяві Ляховича.

Автор заяви обурений також тим, що слідчі розпустили чутки, начебто один з нападників на прізвище Самойленко є “позаштатним працівником” комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, в якому Шкіль очолює підкомітет з підготовки законопроектів.

За словами Ляховича, колеги Шкіля по роботі вже офіційно спростували приналежність до комітету згаданого громадянина Самойленка, вважаючи, що влада цими чутками хоче подати напад на депутат наче внутрішні непорозуміння в комітеті. На думку Ляховича, напад слід вважати спланованим замахом на життя народного депутата, а не звичайними хуліганськими діями.

Ляхович також інформує, що в електронній скринці Шкіля виявлена погроза нібито від представника однієї з нацменшин. Однопартієць Шкіля не виключає, що це чергова спроба влади створити штучний міжетнічний конфлікт і втягнути в нього УНА-УНСО.

Нагадаємо, що 9 липня 2004 року на Житомирській автотрасі поблизу села Глибочиця невідомі на „БМВ“ і „Мерседесі“ перегородили дорогу машині, в якій їхав Андрій Шкіль з дружиною, а після того, як депутат вийшов з машини напали і побили його. Шкіль повідомив, що нападників було восьмеро. На його думку, напад пов’язаний винятково з його політичною діяльністю, а нападники були представниками криміналітету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *