ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові стартує жіночий тенісний турнір

|

Від завтрашнього дня до неділі на кортах палацу спорту “Україна” відбуватиметься міжнародний жіночий тенісний турнір “Кубок Галичини ВАБанк”, який проводитимуть вже вдвічі. Цього року участь братимуть 32-оє учасниць зі Словачини, Росії, Нідерландів, Чехії, Угорщини, Польщі та України. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції голова правління ВАБанку Юрій Блащук, призовий фонд цього року становитиме десять тисяч доларів, але скільки насправді вони витратили він не сказав, зауваживши лише, що ця сума “у рази більша”. До речі, назву терніру теж змінено, попередня була “Кубок Галичини 2003”.

“Проведеня цього турніру вже стає доброю традицією для нас,” – зазначив голова оргкомітету, заступник голови ЛОДА Леонід Мельник. – “Я впевнений, що цьогорічні змагання засвітять нові зірки жіночого турніру, бо минулорічний дав добрий результат”.

Юрій Блащук наголосив, що ВАБанк, як генеральний спонсор, підтримує саме цей турнір і саме у Львові, бо наше місто історично було центром, у якому розвивався теніс. “Наше завдання відродити тенісний центр, а також відкрити нові імена в Україні” – наголосив він. Водночас, щодо організації, то Блащук зауважив, що вона якісніша, враховано організаційні помилки першого турніру. Тенісні корти, за його словами, також у доброму стані, що підтвердила і майстер спорту міжнародного класу з тенісу Анна Запорожанова, яка минулого року сама брала участь у цьому турнірі.

“Це єдиний професійний жіночий турнір, який проходить на Україні. Зараз, власне, закінчується кваліфікаційна зустріч, і визначають ще вісім учасниць, які братимуть участь у тірнірі, основний склад сформовно, і, до речі, з 28 його учасниць 2/3 – українські тенісистки” – повідомив рефері Й. Дагес.

Якщо українські тенісистки показуватимуть хороший результат і заповнюватимуть основну сітку гравців ВАБанк, за словами Блащука, обіцяє збільшувати і призовий фонд. Офіційне відкриття турніру відбудеться завтра о 17 годині на кортах палацу “Україна”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *