ОСТАННІ НОВИНИ

“Били не по фейсу, а по мандату” – Андрій Шкіль

|

Лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль, якого учора побили поблизу Житомира на трасі Київ-Львів, сьогодні повідомив подробиці нападу. На його думку, це зробили виключно для залякування, а також, аби він не був таким наполегливим противником ескортів. Житомирська міліція спрацювала справді активно і через деякий час одну машину затримали, щоправда, за твердженням Шкіля, люди у ній помінялися. Попередньо затримали двох осіб, один чоловік зізнався, а от другий зник з Бердичівського ізолятора ще до впізнання – про це А. Шкіль розповів сьогодні під час прес-конференції.

За його словами, нападники певний час підрізали його, змусивши зупинитися, після цього він, думаючи що ще працівники УБОЗу, показав посвідчення народного депутата, власне після цього і отримав перший удар. До того ж як він продемонстрував посвідчення, за його словами, до нього ще придивлялися. Середній він нападників був близько тридцяти років, масою по 120 кілограмів і майже всі мали кримінальний вигляд. Щоправда, Шкіль також зауважив, що серед них був один, який відрізнівся виключно європейським виглядом, він практично не завдавав ударів, натомість усе розглядав. “Очевидно, саме він мав звітувати” – припускає Шкіль.

Між собою нападники зовсім не розмовляли, що дає Шкілеві можливість припускати, що напад було сплановано до деталей, а з ним говорили російською мовою. Практично виключає нардеп і той варіант, що його вистежували ще з Києва, швидше за все, на його думку, вони виїхали з якїсь бічної дороги. Народного депутата здивувало, що в одного із затриманих нападників вилучили посвідчення члена Комітету законодавчого забезпечення правоохоронних органів, куди, власне, входить сам Шкіль. Документ, до речі, був підписаний новим керівником комітету.

Дивним здався депутатові і той факт, що під час побиття, протягом десяти хвилин, цією швидкісною трасою не проїхало жодне авто. “Гадаю, що сценарій був написаний вищими ешелонами влади, про що свідчить втеча одного із затриманих з бердичівського сізо” – наголошує він.

Наразі А. Шкіль не звинувачує нікого особисто, але обіцяє, що просто так цю справу не залишить. На запитання, чи не боїться він, що це працівникам правоохоронних структур вже набридли його заклики, народний депутат зазначив, що останім часом вельми гучних заяв не робив, щоправда, можливо, у когось просто накипіло.

“Це сталося, щоби на моєму прикладі натякнути тим, хто їздить сам, а також, щоб я не був таким послідовним у заявах, що кандидат у президенти не повинен їздити з ескортом і з охоронцями” – вважає Шкіль. Проте, незважаючи на напад, своїєї думки він не змінив і не планує наймати охорони ні для себе, ні для дружини, хоча має намір вимагити дозволу на носіння короткоствольної вогнепальної зброї. Окрім цього під час наступої політради “Нашої України” він поставить питання, щоби протягом президентської кампанії Ющенко, Тимошенко та інші не їздили в автомобілях самі. Можливо, причиною нападу було і те, що неофіційно саме Андрія Шкіля призначено відповідальним за вибори у Київській та Волинській областях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *