ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці масово порушують санітарні вимоги

|

У нашому місті постійно і масово порушують санітарні норми. Вуличні торгові точки, кількість яких збільшується навіть біля великих супермаркетів, працюють в неналежних санітарних умовах. За словами головного державного санітарного лікаря Львівської області Романа Павліва, у цьому винна міська влада.

Дозвіл на право розміщення торгової точки, надає влада міста, водночас, вона не ставить їм певних санітарних вимог. “В пересувних ятках торгувати можна хіба що фасованою продукцією, яка швидко не псується. Однак, міська влада, яка дає дозволи на їх розміщення, за цим не стежить. Тому нам доводиться постійно бігати і перевіряти, проте таких яток в місті багато, а нас мало,”- наголосив Роман Павлів. Ще однією проблемою, з якою стикаються працівники санепідемстанції та від якої в першу чергу страждають наші підприємці, є не чітка розмежованість повноважень між правоохоронними органами, санстанцією та ветеринарною службою. Скажімо, за дотриманням санітарних вимог на ринках має стежити ветеринарна служба, порядком вивезення сміття та станом смітників повинні турбуватися правоохоронні органи, до повноважень санітарної епідеміологічної служби входить перевірка магазинів. Однак, чинне законодавство не передбачає ні механізму, ні умов виконання повноважень.

Окрім цього, на “гарячу лінію” телефонували підприємці, які скаржилися на те, що з метою отимання хабаря санстанція дуже часто перевіряє їхні магазини. Однак, в більшості випадків, як зазначив, Роман Павлів, хабар беруть тому, що його хтось дає. З іншого боку – підприємцю сьогодні вигідно не виконати санітарних вимог, а заплатити “за мовчання” певному працівникові санітарної служби. Наразі жодного з працівників санстанції “на гарячому” ще ніхто не спіймав. Хоча головний санітарий лікар області не виключає можливості, що хтось з його працівників може зловживати службовим становищем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *