ОСТАННІ НОВИНИ

Воїнів-інтернаціоналістів нагородили медалями

|

Згідно з рішенням Державної ради Республіки Куба сьогодні нагородили медалями тринадцятьох воїнів-інтернаціоналістів “кубинців”, які були учасниками операції “Анадир” під час Карибської кризи 1962-го року. Як повідомив голова ЛОО воїнів-інтернаціоніалістів “Кубинців” Анатолій Кондратюк, ще кілька років тому вони звернулися до кубинського уряду і тільки недавно отримали необхідні документи. Щоправда медалей та посвідчень вони в нашій країні задарма не знайшли: офіційно сказали, що просто немає, тоді посвідчення копіювали у московських колег, а медалі купили на руках.

За його словами, після того, як вони звернулися у Москву, там сказали, що таких медалей для українців у них вже немає, відтак у Києві цей факт підтвердили. Посвідчення А. Кондратюк скопіював у Москві і переробив, поставивши печатку своєї організації. Щодо медалей, а купили всі нові, то він не захотів сказати, скільки вони коштували, хоча зауважив, що старі медалі можна купити на вернісажі за 20-25 гривень.

Водночас, він повідомив, що обласна організація налічує вісімдесят членів, 46 з яких вже є учасниками бойових дій. Це нагородження – відповідь кубинського уряду на давній запит, а нещодавно надіслано ще один запит, цього разу ми просимо ще 44 нагороди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *