ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрили першу чергу оптового ринку “Шувар”

|

Сьогодні відбулося урочисте відкриття першої черги оптового продовольчого ринку “Шувар” на влуиці Хуторівка. За словами генерального директора ТзОВ “Шувар” Романа Федишина, загальна площа першої черги ринку становить три гектари і там у критому приміщенні зможуть поміститися 450 вантажівок для торгівлі овочами та фруктами.

Як зазначив Роман Федишин, кошторис будівництва першої черги склав майже чотири мільйони гривень, оскільки довелося проводити багато земельних робіт. Загальна площа ринку становить вісім гектарів і його будівництво планують закінчити до кінція наступного року. Орієнтовна вартість робіт становитиме приблизно 40 млн. гривень.

Після критого павільйону для машин в середині жовтня цього року планується відкриття другої зони – для зберігання та підготвоки овочів і фруктів для продажу. У цій же зоні буде обладнано спеціальні павільйони для заморожування с/г продукції, а у травні наступного року заплановано відкрити ще й павільйон для торгівлі м’ясними виробами. „До нас приїжджають покупці, які регулярно закуповують овочі та фрукти і вони хотіли б придбати ще й м’ясо“ – зазначив Роман Федишин.

Натомість заступник голови обласної адміністрації з питань АПК Іван Стефанишин зазначив, що цей перший ринок такого рівня в області. „Тепер цей ринок визначає цінову політику для Львова і тримає її на відповідному рівні“ – зазначив він. На думку І.Стефанишина, розвиток потужностей ринку призведе до того, що його оператори зможуть працювати й на експорт. Роман Федишин зазначив, що веде переговори з кількома операторами з Польщі та Туреччини, яких він хотів би залучити до роботи на ринку, щоби показати українським підприємцям трохи інший якісний рівень роботи.

З іншого боку, Р. Федишин зазначив, що для будівництва фірма звертатиметься за кредитним ресурсами до банківських установ, а також планує у вересні провести емісію облігацій серед оптових торговців, які орендуватимуть площі у критому приміщенні. Придбавши певне число облігацій, торгівці матимуть суттєву знижку в оплаті за оренду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *