ОСТАННІ НОВИНИ

З вивезенням снарядів проблем з боєприпасами не поменшало

|

Незважаючи на те, що після голосних громадських заяв, з Яворівського та Брюховицького складів справді почали вивозити бойові снаряди, проблем в області не поменшало. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції керівник блоку “Наша Україна” у Львівській області Петро Олійник, на Львівщині, на складі біля Радехова є чотири тисячі тон небезпечного окислювача меланжу, який раніше використовували як частину ракетного палива. У суміші з паливом, а біля Радехова достатньо АЗС, меланж – вибухова речовина.

Власне, як повідомив недавній заступник начальника управління з бойової підготовки ЗахОК полковник Олександр Пушкар, на Україні є три склади, де зберігають меланж, один з яких на території Львівщини. Проте тут маємо у 24 рази його більше, ніж потрібно. Він прострочений, а відтак має ще активнішу дію. Утилізовувати речовину, за словами О. Пушкаря, в Україні ніде, проте за кордоном є системи утилізації. Для цього треба підняти це питання. Він також зазначив, що при взаємодії з паливом навіть не дуже велика доза мелинжу може призвести до руйнування території та масового отруєння.

П. Олійник зазначив, що на Брюховицькому складі з 73-ох досі залишається сім вагонів снарядів, а решту вже вивезли. Подібна ситуація і з Яворівськими снарядами, проте, на його думку, їх вивезли до Бродів даремно, бо там територія не була підготована.

Водночас, П. Олійник та О. Пушкар висловили побоювання з приводу ймовірної зміни кадрів у Західному ореративному командуванні. Народний депутат повідомив, що він володіє інформацією, згідно з якою на посаду заступника командувача ЗОКу готують заступника командувача Південного оперативного командуваня Костіва, вина якого є у вибухах у Новобогданівці та Артемівську. Його наразі призначено полковниом. А тепер, коли попердноьго заступника командувача ЗОКу Поповича змушують пройти військову комісію з наступним звільненням, місце буде вакантне і на нього призначать саме Костіва, переконані Олійник та Пушкар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *