ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи і міський голова Львова проситимуть ВРУ про відшкодування освітянських грошей

|

Народні депутати від Львівщини спільно з міським головою Львова готові підписати звернення до Верховної Ради України та міністра економіки України про відшкодування Львівській міській раді 2,8 мільйона гривень, які вона планує виплатити освітянам на виконання рішення суду щодо 57 статті ЗУ “Про освіту”.

За словами нардепа Олекси Гудими, нараду з цього приводу з міським головою вже провели і він охоче погодився. “Ми приємно вражені тим, що Верховна Рада визнала освітянські борги державним боргом, і виплати ці закладено в держбюджеті 2005 року. Однак вчителі не можуть чекати до наступного року. Відтак я розумію міську раду, яка хоче мати гарантію, що ті 2,8 мільйона гривень, які вона зараз виплатить освітянам, в наступному році їй повернуть,” – заявив Олекса Гудима.

Наразі, освітяни від міської ради не отримали ні копійки. Загалом, щоб виконати рішення суду за 57 статтею ще потрібно 20 мільйонів гривень. 2,8 мільйона підуть лише на виплату боргів тим, хто активно страйкував під стінами міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *