ОСТАННІ НОВИНИ

Туган-Барановського, 32 – війна за мансарду

|

Мешканці будинку №32, що по вулиці Туган-Барановського, вийшли сьогодні на вулицю, щоб спробувати перед журналістами відстояти свої права. За їхніми словами, власник квартири №8 Володимир Мельник знехтувув конституційними правами своїх сусідів і розпочав будівництво мансардного поверху без їхнього відому.

Ще на початку квітня пан Мельник розмовляв із сусідами з приводу будівництва над своєю квартирою (він живе на останньому поверсі) підсобного приміщення. “Ми погодилися, адже ми сусіди,” – говорить один із мешканців будинку. 24 квітня до мешканців завітали дві жіночки із місцевого жеку, які просили підписати дозвіл на реконструкцію даху з метою благоустрою. Реконструкція даху – добра воля пана Мельника із квартири №8. “Звісно, що ми погодилися на ремонт даху, адже грошей в нас нема, перекриття в такому стані, що аж страшно дивитися,” – говорить ще один мешканець будинку на Туган-Барановського Віктор Залюбовський. Коли на горищі почалися будівельні роботи, сусіди збагнули, що Володимир Мельник хоче перетворити стрих на повноційний мансардний поверх, зрозуміло, власний. Через три дні після початку будівництва мешканці викликали працівників правоохоронних органів, які вигнали будівельників через відсутність дозволу, а, отже – несанкціоноване будівництво.

“Проте не це найстрашніше, – говорить В. Залюбовський, – папери, які ми підписували як дозвіл на ремонт покрівлі “перетворилися” на дозвіл будівництва мансардного поверху.” Окрім цього мешканці переконані, що частина підписів сфальсифіковані. “Коли ходили жіночки з жеку, декого із нас не було вдома, проте і їхні підписи стоять на документі,” – повідомив пан Залюбовський. Обурені сусіди також тим, що на папері стоїть підпис однієї людини, яка навіть не прописана на вулиці Туган-Барановського.

Будинок №32 збудований в 1890 році, останній капремонт там проводився в 1959-му. “По всьому будинку проходять кількасантиметрові тріщини, фасадна стіна нахилена, а під час дощу у нас не те що в підвалі, а в коридорі води по коліна,” – продовжує пан Залюбовський. Наголошує він на тому, що не зважаючи на аварійність будинку, перед забудовою стриху будинок не пройшов жодного інженерного обстеження. Безліч листів, які сусіди відправили на найвисокопоставленіші імена, нічого не дали. На лист у Личаківську райадміністрацію сусіди не отримали відповіді навіть через місяць. “Порушують наші конституційні права, ми навіть не можемо подати в суд, щоб захистити свої права, без відповіді з адміністрації,” – ділиться горем ще один мешканець будинку №32 на вулиці Туган-Барановського Сергій Іванов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *