ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник Скнилівського авіашоу подав у суд на Генпрокуратуру

|

Керівник польотами під час авіашоу на Скнилівському аеродромі (Львів) генерал-майор Анатолій Третьяков подасть скаргу до суду Залізничного району Львова про визнання незаконним подання Генеральної прокуратури про взяття його під варту і утримання в слідчому ізоляторі.

За словами адвоката Віталія Домашовця (він захищає помічника керівника польотами Юрія Яцюка), Третьяков просить відшкодувати йому збитки, завдані арештом, у розмірі 10 тисяч гривень. Домашовець повідомив, що Третьяков має намір передати ці гроші до фонду жертв у результаті катастрофи Су-27.

Нагадаємо, що 27 липня 2002 року в результаті катастрофи Су-27 на Скнилівському аеродромі у Львові загинуло 74 особи і 3 померло в лікарні. На початку серпня 2002 року військовий суд Львівського гарнізону задовольнив подання Генеральної прокуратури про взяття під варту Третьякова, а 27 листопада 2002 року військовий апеляційний суд західного регіону прийняв рішення звільнити з-під варти в залі суду керівника польотами на авіашоу у Львові 27 липня Анатолія Третьякова.

У червні 2003 року помічник керівника польотів під час Скнилівського авіашоу Юрій Яцюк подав позов проти України до Європейського суду з прав людини. Яцюк заявив, що український суд порушив стосовно нього Конвенцію з прав людини: не дозволив оскаржити рішення суду про його арешт. Зараз Яцюк очікує на рішення Європейського суду.

Його адвокат Віталій Домашовець також заявляв, що льотно-технічна і льотно-службова експертизи багато в чому суперечили одна одній. „Навіть на перший погляд видно, що результати льотно-технічної і льотно-службової експертиз містять суперечності, оскільки у льотно- технічній експертизі стверджується, що причиною катастрофи є помилка пілотів, у льотно-службовій говориться про відповідальність за те, що сталося, всіх посадових осіб, які перебували на цьому аеродромі“, – підкреслив Домашовець агенції „Українські Новини“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *