ОСТАННІ НОВИНИ

Сендега закликав пожертвувати на каплицю Вербицькому в Польщі

|

Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега закликав мешканців області надати фінансову допомогу на спорудження каплиці-пантеону на могилі Михайла Вербицького в польському селі Млини Ярославського повіту. Комплекс будівельних робіт уже розпочато за ініціативи Львівської облдержадміністрації, науково-культурних, мистецьких об’єднань та товариств Галичини, за сприяння органів державної влади та місцевого самоврядування Підкарпатського воєводства Республіки Польща.

Каплицю планується відкрити до 24 серпня цього року в День Незалежності України. “Кому як не нам, учасникам процесу політичного, соціально-економічного й духовного відродження України слід долучитися до спорудження пам’ятної каплиці о.Михайлу Вербицькому та її відкриття,” – говорить Олександр Сендега у своєму зверненні. Всі проектні роботи щодо зведення каплиці-пантеону з нашої і польської сторони вже завершено, повідомляє прес-служба Львівської ОДА. Будівельно-технічний проект виконано польськими фахівцями, а автором проекту є львівський архітектор Іван Коваленко.

Каплиця матиме вигляд восьмикутного даху на чотирьох кам’яних стовпах-колонах. Дах завершено в центрі скляним ліхтарем-атріумом і хрестом. У відкритому інтер’єрі каплиці на парапеті будуть використані ілюстрації, що відображають життя і діяльність Вербицького. Зовні над входом міститиметься мідна ліра з гербом України.

Станом на 30 червня вже надійшло 12 тисяч 215 гривень благодійних внесків у Фонд спорудження каплиці о. М. Вербицькому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *