ОСТАННІ НОВИНИ

“Пора” теж виступила проти об’єднання сумських університетів

|

Львівський осередок громадської організації “Пора” сьогодні продемонстрував свою підтримку сумських студентів, які протестують проти об’єднання їхніх вищих навчальних закладів під один дах з одним ректором. Організатори влаштували перед ЛНУ ім. Івана Франка дійство: вони змішали сіно з підручниками на знак змішування аграрного університету з іншими, а також вручили диплом солом’яному бичкові – дитяті університетів.

“Ми підтримуємо їх, бо вважаємо, що це злиття відбувається не для покращення наукового чи навчального процесу, а виключно з політичною метою, це відбувається під президентські вибори, конкретно під ректора Царенка, який є народним депутатом від СДПУ(о)”, – повідомив журналістам один з організаторів акції Володимир. – “Ми вважаємо, що вони потребують підтримки таких самих студентів у Львові та в інших містах. Тому сьогодні в десяти містах стартує акція “Пори”, а до кінця тижня вона має охопити всю Україну”. “Пора ” вимагає припинити тиск на студентів, припинити об’єднання і залишити можливість студентам навчатися в тих навчальних закладах, у яких вони самі хочуть.

Вони також нагадали, що протягом двох тижнів відбуваються акції протесту сумських студентів проти злиття університетів під дахом одного сумського університету. Зараз на них чинять тиск, включно з погрозами і нападами на наметове містечно. Заполітизованість об’єднання полягає, на думку Володимира, у тому, що об’єднання відбувається без відома студентів і на базі аграрного Університету, який за рівнем є найнижчим серед інших. Водночас, активісти “Пори” переконані, що Суми це тільки початок, що тепер може подібне відбуватися в інших містах, а відтак цей прецедент потрібно зупинити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *