ОСТАННІ НОВИНИ

“Галицький вибір” вступився за чиновників міської ради

|

Політичне об’єднання “Галицький вибір” вирішило заступитися за працівника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міськради Юрія Зірченка, оскільки вважає, що кримінальна справа, що була порушена проти нього та ще двох чиновників цього управління є надуманою. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова “Галицького вибору” Юрій Шухевич.

Як заявив Юрій Шухевич, усім трьом чиновникам інкримунують те, що вони продали землю з корисливою метою, яка полягала у наповненні міського бюджету. “Проте ці чиновники лише виконували волю міської ради, яка своєю ухвалою виставила ділянки на продаж” – підкреслив Юрій Шухевич. За його словами, рішення суду про тимчасовий мораторій на продаж тієї ділянки на вулиці Личаківській, 104 надійшло до міської ради у день проведення земельних торгів, а Земельний кодекс каже, що вносити зміни до умов аукціону можна найпізніше за три дні до його проведення, відтак продаж відбувся згідно з нормами закону.

Інша річ, вважає Юрій Шухевич, що треба було справді розібратися, чому суд наклав мораторій, а не звинувачувати міських чиновників у злочинному намірі поповнити міський бюджет. За словами Ю.Шухевича, порушення виявилися у процесі зняття будинку на Личаківській з балансу міської ради. “Зняття з балансу пройшло заднім числом, а один з підписів зробив неповнолітній мешканець будинку” – розповів Ю.Шухевич. За його словами, зараз ведеться службове розслідування проти посадовців ЖЕКу і Личаківської РДА, які допустилися порушень під час зняття будинку з балансу.

Що ж стосується втручання у справу народного депутата Петра Писарчука, то за словами Ю.Шухевича, він подав депутатський запит до Генпрокуратури з метою захистии інтереси свого виборця, яким виявився пан Ткачишин, який намагався приватизувати будинок і земельну ділянку, яку продали з аукціону минулого року.

Зараз кримінальна справа проти чиновників передана до місцевого суду Шевченківського району Львова і це також здивувало захисників пана Зірченка, бо ані потерпілий, ані чиновник не мають жодного стосунку до Шевченківського району. Перше засідання було призначено на 2 липня, однак його перенесли на наступний тиждень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *