ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляційний суд області знову пікетували

|

Сьогодні обласні нашоукраїнці разом зі своїми спільниками вдруге прийшли пікетувати обласний Апеляційний суд, у стінах якого мало відбуватися засідання Кваліфікаційної комісії, що повинна була розглядати подання голови Тимчасової слідчої комісії щодо виборів мера у місті Мукачево Закарпатської області Юрія Оробця про дисциплінарне стягнення щодо судді Сергія Лєсного. Проте засідання комісії знову не відбулося, бо, як повідомив під час брифінгу керівник блоку „НУ“ на Львівщині Петро Олійник, Лєсной попросив перенести засідання, сказавши, що не може прийти, бо його запізно повідомили. Пікетувати прийшло близько двохсот осіб.

Окрім нашоукраїнців під стіни обласного Апеляційного суду прийшли обласні унсовці, представники ЛОО ХДС та УРП „Собор“. Основні гасла: „Члени кваліфікаційної комісії, у ваших руках правосуддя на Львівщині“, „Ні приватизації суддів в Україні“.

Під час брифінгу народний депутат вінд „НУ“ Юрій Оробець повідомив: „Я маю два приклади того, як Лєсной запрошував людей на судові розгляди. Під час розгляду судової справи по Мукачево, обраний всенародно Пітьовка отримав телеграму, про те, що має прибути на судове засідання через пів години після того, як почався судовий процес. Тобто можна зрозуміти, який це змагальний процес і це лише одне з обвинувачень. Я вважаю, що це негідно“. На його думку, уся суддівська громадськість дивиться, що станеться на Львівщині. Якщо все відбудеться згідно з законом, то суддям буде неповладно фальсифікувати волевиявлення громадян. „Це буде перший прецедент, коли зло буде покаране за порушення процедури під час розгляду судових засідань“ – наголосив пан Оробець.

Нагадаємо, ще 24 червня Кваліфікаційна комісія суддів у місті Львові мала розглядати подання голови Тимчасової слідчої комісії щодо виборів мера у місті Мукачево Закарпатської області Юрія Оробця про дисциплінарне стягнення щодо судді Лєсного Сергія Євгеновича. Однак тоді Лєсной на засідання комісії не з’явився, заявивши, що він хворий. Наступне засідання депутати планують провести через кілька днів (близько десяти), відтак Лєсного буде повідомлено завчасно. Ю. Оробець поставив під сумнів, що комісія може прийняти рішення без участі Лєсного, бо це „було б неетично, він б не зміг представити своїх аргументів“. Після закінчення пікету П. Олійник та Ю. Оробець пішли на зустріч з голово Апеляційного суду області Валентином Государським.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *